Avrupa Uzay Ajansı diyor ki "2006 QV89 isimli meteor 3 ay sonra Dünya'ya çarpabilir."
Tuttuk mu lan çükü?
Bugün Sözcü okurken bu haberi gördüm. Tabi haber de "tuttuk mu lan çükü" yazmıyordu. Onu ben ekledim. Pisliğim lan ben, itim, itin önde gideneyim 🤣 Ben bunu kendime diyorsam başkası ohooooo.
Neyse. Size haberden bahsedeceğim.
![]() |
2006 QV89 mikicem.com |
Efenim senin güzel güzel hayallerinden vardır. İşte güzel güzel kızlarla doya doya pompa ya da yakışıklı belki kaslı belki göbekli zengin erkeklerde doya doya yeme, içme falan. Sen bunların planını yaparken bir asteroid gelir çarpar. Şans yok bizde be 😅 Tam partnerinle baş başa kalmışsındır. Her şey süper! Romantizim tavan yapmışır. Yavas yavaş yakınlaşmalar, birbirinin saçı ile memesi ile oynamalar. Dudaklar tam birleşirken birden aydınlanan hava ve yukarıda ki fotoğraf. Anasının mamı yani!
Gene giremedik habere bak 🤬
![]() |
2006 QV89 mikicem.com |
Avrupa uzay Ajansı demiş ki " Bu yıl, bir futbol sahası büyüklüğünde meteor dünyaya çarpabilir" 2006 QV89 isimli meteorun Eylül 2019'un ilk haftası Dünya'ya çarpmasının büyük bir ihtimal olduğunu söylemişler. Büyük ihtimal derken 7000'de 1. Aslında böyle felaket olabilecek bir şey için evet bence de olasılığı fazla gibi. En azından şöyle düşün. Dünyaya bu meteorun düşme ihtimali, sana sayısal loto çıkma ihtimalinden kat ve kat fazla. Sayısal loto çıkma ihtimali 14 Milyonda 1miş.
yani 14.000.000 / 1 Bu meteorun dünya'ya çarpma ihtimali ise 7.000/1. Yanlış hesaplamadıysam meteroun düşme olasılığı bize sayılsal cıkma ihtimalinden 2000 kat daha fazla 🤭 Ölmüşüz ağlayanımız yok lan.
Şunun şurasında Eylül'e ne kaldı ki... Son aylarımız arkadaşım. Bol bol sevişelim🤪
Neyse bokunu çıkarmayayım da habere devam edeyim. Bu arada yukarıdaki çıkma / düşme oranları gerçek...
Yaklaşık 50 metre çapındaki bu meteor ilk olarak 29 Ağustos 2006 da keşfedilmiş. İşte bilgisayar ortamında yapılan simülasyonlarda falan bu taşın Dünya'ya çarpabileceği belirlenmiş. Dediğim gibi 7000 / 1. Yani yedi bin kere dünyanın yanından geçse sadece 1 tanesinde Dünya'ya düşecekmiş.
Nereye düşeceğini yazmamışlar. Eğer olur da yerleşim yerine falan düşerse ciddi kıyım olur. En son 15 Şubat 2013 yılında Rusya / Chelyabinsk olayı denilen bir şey yaşanmış. Alta video ya da foto koyarım. Bu olay neticesinde oluşan patlamada 7200 bina yıkılmış ve 1500 kişi yaralanmış. Bu arada buna neden olan taş sadece 20 metre çapındaymış.
İzle bak aşağıdaki video. İlginç aq....
Meraklısına siteden alıntılayarak buraya kopyalayayım
"
Rusya’nın Chelyabinsk kasabası üzerinde 15 Şubat 2013 günü parçalanarak 1200 kişiyi hastanelik eden göktaşı üzerinde uluslararası bir bilimciler ekibi tarafından yürütülen inceleme, bölgede bir çok köye de hasar veren cismin yalnızca 20 metre büyüklüğünde bir kaya parçası olduğunu ortaya koydu.Rus Bilimler Akademisi’nden Olga Popova başkanlığında dokuz ülkeden 57 bilimci arasında bulunan California Üniversitesi (Davis) araştırmacılarından Profesör Qing-Zhu Yin, olayın bir “uyandırma mesajı” olduğunu vurgulayarak “İnsanlık dinozorların kaderini paylaşmak istemiyorsa, böyle bir olayı enine boyuna irdelemeliyiz” diyor.Bu arada göktaşlarıyla ilgili genelde ortaya çıkan bir kavram kargaşasına açıklık getirmek gerekiyor. Gökbilim dilinde Meteorid, henüz Dünya atmosferine girip parçalanmamış, orijinal gökcismine deniyor. Meteor, halk arasında “kayan yıldız” da denen, atmosferi geçerken sürtünmeyle yanarak ışıldayan gökcisimleri için kullanılan ad. Meteroit ise, dünya yüzeyine erişebilen parçaların adı.Araştırmanın bulguları, 1908’de Sibirya’daki Tunguska bölgesi üzerinde parçalanarak büyük hasara yol açan göktaşı darbesinden bu yana Dünya’ya çarpan en büyük göktaşı olan Chelyabinsk metoroidin yol açtığı patlamanın 600.000 ton dinamitin gücünde olduğunu gösteriyor. Popova’nın açıkladığı bulgulara göre patlama, saniyede 19 km hızla atmosfere giren 20 m büyüklüğündeki tek bir kaya parçasının, sürtünmenin etkisiyle 30 km yükseklikte parçalanmasıyla meydana gelmiş. Yakındaki gözlemciler için patlamanın ışığı Güneş’inkini bastırmış ve ciddi yanıklara yol açmış, düşüş rotasının her iki tarafında doksanar km genişliğindeki alanda önemli hasar oluşturmuş.Ekip, meteorun parlaklığının 29,7 km yükseklikte doruğa ulaştığını ve patlamayla meteoroidin dörtte üçünün buharlaştığını, geri kalanın büyük kısmının da toz haline geldiğini ve ancak çok küçük bir kısmının (4000 – 6000 kg, ya da yüzde 0,05) meteoritler olarak yeryüzüne ulaştığı sonucuna varmış. 650 kg ağırlığındaki en büyük parça, Ekim ayında Çebarkul Gölü’nün tabanından çıkartılmıştı.Toplanan meteoroitler üzerinde yapılan izotopik incelemeler, 4,452 milyar yaşındaki göktaşınınson olarak 4,467 milyar yıl önce, Güneş Sistemi’nin oluşmasından 115 milyon yıl sonra büyük bir çarpışma şokunun izlerini taşıdığını gösteriyor. Araştırmacılara göre yüz milyonlarca yıl öncesinde meydana gelen çarpışmaların cisim üzerinde oluşturduğu “şok damarları”, patlamayı kolaylaştırmış olabilir.
Site bu yazısıyı buradan almış “First Study of Russian Meteor”, University of California – Davis, 6
Kasım 2013
Ben de
" https://kurious.ku.edu.tr/haberler/chelyabinsk-meteoru-mercek-altinda/ "
Yorumlar
Yorum Gönder